BUMA uit Wilrijk Antwerpen heeft een gevarieerd aanbod garagepoorten en voordeuren: sectionale poorten, kantelpoorten en veiligheidsvoordeuren

Historiek

BUMA doorheen de jaren.

Jaren 50: metaalconstructies

In 1958 richtte de familie Bulkmans BUMA op: een bedrijf dat oorspronkelijk gespecialiseerd was in metaalconstructies. Dat jaar werd Hubert Bulkmans meteen ook medezaakvoerder van het familiebedrijf.

Jaren 60: van ramen en deuren naar garagepoorten

In 1961 begon hij zijn eigen bedrijf op een nieuwe, grotere locatie in de Oudestraat in Wilrijk. Het fabriceerde en plaatste ramen, deuren en garagepoorten. Na een paar jaar bleven alleen die garagepoorten over: kantelpoorten in aluminium kaders en bekleding in aluminium of pvc-planchetten.

Jaren 70: kantelpoorten en automatisering

In de jaren zeventig werd het gamma uitgebreid. Kantelpoorten voorzien van een houten bekleding en volledig metalen kantelpoorten kwamen erbij. De automatisering van garagepoorten werd ook bekend bij het brede publiek.

Jaren 80: sectionaalpoorten en voordeuren

Begin jaren tachtig kwam de introductie van de sectionaalpoorten voor de particuliere woningen. We kochten ze in standaardmaten en pasten ze in ons werkhuis op maat aan. In de herfst van 1988 gingen we dan definitief voor de volledig eigen productie van sectionaalpoorten voor privéwoningen. We vulden de verkoop van garagepoorten ook aan met voordeuren. Want meestal bepalen ze samen het uitzicht van een voorgevel. Ze worden dus het best op elkaar afgestemd door één firma.

Jaren 90: poort naar nieuwe generatie

In 1991 deed de zoon van Hubert Bulkmans, Bart Bulkmans, zijn definitieve intrede in de firma. Toen vader Hubert in de herfst van 1992 met pensioen ging, werd Bart Bulkmans de nieuwe zaakvoerder.